Op zoek naar de Tijgerspin in de Ketliker Skar

Op zoek naar de Tijgerspin in de Ketliker Skar

0

KATLIJK – Het Ketliker Skar is een gevarieerd bos- en heidegebied waar o.a. veel libellen, vlinders en spinnen leven.

In de maand augustus zijn hier webben te vinden van de tijger- of wespspin, een zuidelijke soort die steeds verder oprukt naar het noorden. Ga samen met de natuurgids van It Fryske Gea op zoek naar de tijgerspin en leer meer over de activiteiten van deze grote spin, die zelfs libellen vangt in zijn web. Er is ook ruim gelegenheid om foto’s te maken.

Oude beukenbomen en vogelzang

Tijdens deze zoektocht naar de tijgerspin wandelen we door statige lanen met oude beukenbomen. Het grootste deel is cultuurbos en sommige bomen staan hier dan ook al vanaf de negentiende eeuw. Al wandelend door het Ketliker Skar zien we de variatie in planten- en diersoorten. In het oude vochtige loofbos behoren dalkruid, lelietje-van-dalen en gewone salomonszegel tot de bijzondere planten. Maar ook vogels zoals de grote en kleine bonte specht, gekraagde roodstaart en bonte vliegenvanger voelen zich hier thuis. In het naaldbos komen weer andere soorten voor, zoals goudhaan, kuifmees en zwarte mees. Laat je verrassen door dit prachtige natuurgebied.

Interesse?

Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via onderstaand formulier of bel 0512 – 38 14 48. Aanmelden op zaterdagen kan alleen via 0511 – 53 96 18 (let op: bereikbaar tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen). Vraag bij meer dan 8 personen een groepsexcursie aan!

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend