Skûtsje Grou wint bij Terherne, Heerenveen tweede en Akkrum vierde - GrootHeerenveen

Skûtsje Grou wint bij Terherne, Heerenveen tweede en Akkrum vierde

0

TERHERNE – Grou heeft het skûtsjesilen bij Terherne met overmacht gewonnen. Op de finish had schipper Douwe Visser bijna een kilometer voorsprong op de rest van de floot. De Grousters kwamen al snel aan de leiding. Ze hebben de koppositie niet meer uit handen gegeven.

Na twee dagen met nauwelijks wind stond er woensdag een stevige bries op het water bij Terherne. Er waren schippers die een klein reefje hadden gelegd. Daar wordt het zeil kleiner van.

Protestvlag

Het skûtsje van Heerenveen kwam als eerst bij de bovenste ton. De Heale Moanne, Grou en Sneek kwamen daarachter met z’n drieën in elkaars vaarwater. Grou moest wijken, maar kreeg geen ruimte van Sneek. De protestvlaggen werden in het want geknoopt, maar ze werden net zo snel weer opgeruimd.

Met een slimme slag wisten Grou de koppositie van Heerenveen over te nemen. Toen waren ze los. De rest van de wedstrijd hebben ze de voorsprong niet meer uit handen gegeven.

Het skûtsje van Heerenveen kwam als tweede over de finish. Lemmer werd derde. De Heale Moanne finishte als laatste. Heel opvallend, want dat skûtsje kwam als beste uit de start.

Foto’s: ©Martin de Jong

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend