Clinics Fryske sporten op scholen

Clinics Fryske sporten op scholen

0

HEERENVEEN – Van 3 t/m 7 augustus zijn de European Sports for All Games. In het voorprogramma van dit evenement vinden verschillende sport- en beweegactiviteiten plaats. In juli en september worden er gratis Fryske sporten clinics aangeboden op diverse Friese scholen.

Op 16 juli a.s. vindt de eerste clinic in Heerenveen plaats.Op 16 juli gaan leerlingen van SWS It Twaspan uit Deinum in Sportstad Heerenveen fierljeppen. Zij leren meer over de fierljepcultuur en gaan zelf ook fierljeppen.

In het kader van de European Sports for All Games geeft de organisatie tien gratis clinics Fryske sporten weg om Friese bassischoolkinderen met plezier in beweging te brengen. Het gaat er om dat iedereen kan meedoen, elke dag, op zijn of haar eigen level: sporten is voor iedereen #sportsforall.

Tijdens de European Sports for All Games van 3 – 7 augustus kan iedereen fierljeppen in Sneek en in Heerenveen. Er komen in deze week 20 internationale teams naar Friesland met hun eigen cultuursporten. Op verschillende locaties in Friesland geven deze team demonstraties en clinics. Het volledige programma is te vinden op www.sportsforall2018.eu.

Deze games worden georganiseerd door Sport Fryslân, NOC*NSF en TAFISA en wordt mogelijk gemaakt door de provincie Fryslân, Europese Unie (Erasmus+) en Stichting De Friesland en De Friesland Zorgverzekeraar.

Foto: ©Archief Dennis Stoelwinder

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend