Rabobank in actie voor de sector zorg en welzijn

Rabobank in actie voor de sector zorg en welzijn

0

HEERENVEEN – Medewerkers van Rabobank Heerenveen Zuidoost-Friesland maken zich sterk voor maatschappelijke thema’s in de regio.

Bijvoorbeeld voor mensen die wat extra hulp en aandacht kunnen gebruiken. Hart voor Heerenveen, mediator bij maatschappelijk ondernemen, heeft lokaal vijf mooie projecten gevonden waar men de hulp van medewerkers van de Rabobank goed kan gebruiken. In juni zijn de eerste vrijwilligersprojecten met succes uitgevoerd. Een groep medewerkers heeft de Beleeftuin van Meriant in Wolvega opgeknapt en de zolder van het Logeerhuis in Heerenveen gesausd.

De komende week staat er een uitstapje voor mensen met een verstandelijk beperking via Talant op het programma en een bezoek aan een melkveehouderij met 30 statushouders via VluchtelingenWerk. Afgelopen week is ook het maatjesproject van Caleidoscoop voor Heerenveen opgestart. Het doel is wandelen en een praatje maken met mensen die zich daar goed bij voelen. Na de zomervakantie zetten medewerkers zich in voor de opbouw van de Zomerspelweek. En in september wordt de Beleeftuin in Wolvega officieel geopend, dus vóór die tijd wordt er door tien medewerkers van de bank schoongemaakt, onkruid gewied en worden bloemetjes geplant. In het najaar steken medewerkers van de bank opnieuw hun handen uit de mouwen, maar dan voor andere maatschappelijke klussen.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend