Gebruikers Maple-schaatsen teleurgesteld over verhuizing fabriek

Gebruikers Maple-schaatsen teleurgesteld over verhuizing fabriek

0

HEERENVEEN – Dat de Heerenveense schaatsfabriek Maple Skate failliet is en verkocht is aan een Zuid-Koreaans bedrijf is een direct gevolg van de lagere interesse in het langebaanschaatsen in andere delen van de wereld.

Dat zegt Kip Carpenter, de assistent-trainer en materiaalman van de Nederlandse shorttrackploeg. Volgens hem is er in de wereld minder interesse voor het schaatsen op de langebaan en dat heeft rechtstreeks invloed op de verkoop van de gespecialiseerde schaatsen die Maple Skate maakte.

Carpenter maakt zelf de schoen die boven de ijzers van de schaatsen komen. Die worden gemaakt van carbon. Daardoor stond Carpenter altijd in direct contact met de fabrikant van de topschaatsen.

Volgens Carpenter is het maar de vraag of andere fabrikanten net zo goed zijn in het maken van de ijzers. “Ik maak me daar wel zorgen over, het is niet zo dat je met wat lijm, een schoen en ijzers een goede schaats hebt.”

Ook shorttracker Rianne de Vries is niet blij met het verdwijnen van Maple Skates uit Fryslân. Zij en bijvoorbeeld Itzhak de Laat en Daan Breeuwsma rijden op Maple, Sjinkie Knegt reed er ook een poos op. “Ik vind het heel jammer”, zegt De Vries. “We hadden altijd een goede band met Maple. Het was ook gemakkelijk dat het in Heerenveen was. Zo nu en dan wilden we bijvoorbeeld na een training iets anders hebben aan de ijzers, dan konden we direct langskomen. Maar ook als we in het buitenland waren en er was iets kapot. Dan stuurden ze direct nieuwe schaatsen op.”

“Ik kan nu eerst wel vooruit op mijn reserveschaatsen en daarna moet ik iets anders zoeken”, zegt ze. “Er zijn gelukkig meer fabrikanten, maar wel jammer dat Maple uit Fryslân verdwijnt.”

Bron: Omrop Fryslân

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend