Nog geen zicht op serieuze regen

Nog geen zicht op serieuze regen

0

HEERENVEEN – Er is nog geen zicht op serieuze regen. Dinsdag vallen dan wel een paar buien of buitjes, maar de hoeveelheden regen zullen niet groot zijn.

Dus blijft de droogte voorlopig nog. Laat weerman Piet Paulusma weten op zijn blog weten.

“Boven Duitsland ligt dinsdag een vrij actief buiengebied. Dit gebied kan langs de oost en zuidoostgrens nog voor wat extra regen zorgen. Na dinsdag wordt het opnieuw warmer en meer en meer de zon erbij. Het kan het tot en met het weekend wel eens droog blijven. We gaan tijdens het weekend richting 24 tot 28 graden.”aldus Paulusma.

Op de lange termijn wordt volgende week (eerder of later in de week) de kans op regen of buien groter. Daarna kan juli wel eens de kant op gaan met vaker buien of zware buien, maar gemiddeld verwacht de Friese weerman blijvende warmte met kans op tropische dagen.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend