Balink Glas & Aluminium investeert in de toekomst

Balink Glas & Aluminium investeert in de toekomst

0

HEERENVEEN – Met twee nieuwe CNC machines doet Balink in korte tijd een volgende grote investering. Vorig jaar werd er al een keramische glasprinter aangeschaft.

‘We kijken naar een zonnige toekomst’, aldus directeur Bertus Balink, die als derde generatie aan het roer staat van het familiebedrijf dat in 1923 opgericht is in Heerenveen.

‘Wij zijn actief in de bouw en nu die weer aantrekt kijken we vooruit om onze klanten te verrassen met nieuwe mogelijkheden in glas .’

Keramisch printen

Vorig jaar sloeg het bedrijf een nieuwe weg in met de aanschaf van een keramisch glasprinter. Hiermee kan Balink digitaal patronen, motieven en afbeeldingen in de hoogst mogelijke resolutie aanbrengen op glas. Kleurecht, kras vast en weerbestendig.

De keramische glasprinter is geschikt voor glasmaten tot 4,00 x 2,00 meter en kan van single color tot full color printen.

CNC machines

Afgelopen maand is de meest recente investering geïnstalleerd in de fabriek; twee nieuwe CNC machines. De machines, beide een Intermac master 45.3 maken deel uit van de nieuwe lijn horizontale CNC-machines die de Italiaanse fabrikant Intermac sinds vorig jaar op de markt brengt. Deze master serie is koploper op het gebied van glas bewerken van 4 tot en met 19 millimeter dik. Ook is de machine zeer geschikt voor flexibele bewerkingen van series. De CNC medewerkers van Balink hebben bij Pieterman Glastechniek in Vlaardingen een opleiding gevolgd om de technologie van de Master 45.3 optimaal te kunnen inzetten.

De beide machines kunnen glasmaten bewerken tot 4,50 x 2,50 meter, waarmee zij de grootste zijn in hun klasse. ‘’We kunnen hiermee inspelen op de toenemende vraag naar grotere glasoppervlakten’’, aldus Bertus Balink.

Specialist in glas en aluminium

Balink Glas & Aluminium is specialist in het bewerken van vlakglas en aluminium gevels, ramen en deuren. De focus ligt op maatwerk waarbij het bedrijf zich onderscheidt door specialisatie, korte levertijden en goede kwaliteit.

De vestiging in Heerenveen heeft vijf productiehallen met een totale oppervlakte van 16000 m2. Met een kleine 70 medewerkers, werkzaam in diverse disciplines, is Balink Glas & Aluminium iedere dag bezig om hun klanten optimaal te bedienen.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend