Iepen Frysk Kampioenskip Tobbedûnsje in Katlijk/Mildam

Iepen Frysk Kampioenskip Tobbedûnsje in Katlijk/Mildam

0

KATLIJK – Komend weekend zal in Mildam het meest spectaculaire evenement van dit kalenderjaar plaatsvinden: Het Iepen Frysk Kampioenskip Tobbedûnsje (Tobbedansen).

Deze geweldige activiteit zal plaatsvinden tijdens het jaarlijkse Zomerfeest Katlijk Mildam, op zaterdagmiddag 16 juni 2018. Nu horen wij u denken: Tobbedansen? Wat houdt dat ook alweer in? Tobbedansen is een van de categorieën van de populaire televisieserie Te land, ter zee, en in de lucht.

Bij Tobbedansen is het de bedoeling om met een zelf gebouwde constructie van een schans te glijden, een (tevens zelf gebouwde tobbe) te lanceren van de constructie en deze zo snel mogelijk over het wateroppervlak naar de bel te laten scheren. Uiteraard spelen snelheid en degelijkheid van de constructie en tobbe een belangrijke rol, maar is het uiterlijk minstens net zo belangrijk!

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend