Leusden te sterk voor Quick Stick dames 1

Leusden te sterk voor Quick Stick dames 1

0

HEERENVEEN – Afgelopen zondag speelde Quick Stick dames 1 haar laatste thuiswedstrijd tegen de nummer 3: Leusden.

Als Quick Stick deze wedstrijd zou winnen en Deventer haar wedstrijd zou verliezen, werd Quick Stick kampioen. Echter verloor Quick Stick van Leusden met haar sterke strafcorners. De eindstand werd 1-2, waardoor Quick Stick het kampioenschap niet meer in eigen handen heeft.

Leusden begon met hoge druk en zette Quick Stick goed vast op eigen helft. Ze forceerden daardoor binnen 2 minuten al de eerste strafcorner. Deze strafcorner werd door Britt Herder hoog van de lijn gehaald, maar hierbij kwam de bal op haar hand aan de stick. De strafbal die Leusden vervolgens kreeg, werd gescoord. 0 -1. Enkele minuten later werd een doelpunt uit een strafcorner van Leusden afgekeurd, omdat het eerste schot hoog in het net werd geslagen. Toch bleef Leusden strafcorners forceren, maar deze werden er allemaal uitgelopen door de strafcornerverdedigers van Quick Stick. In de 19e minuut kwamen Bibi Bronswijk en Anne Marte Brink met zijn tweeën op de keepster van Leusden af, maar de bal werd net naast geschoten door Brink. Enkele minuten later kwamen Bronswijk en Brink weer samen op de keepster af, maar deze keer werd de bal niet goed aangenomen en was de aanval over. In de 24e minuut loste Eline van den Bosch nog schot vanaf kopcirkel op de goal van Leusden, maar ook deze ging net naast. In de 30e minuut forceerde Quick Stick een strafcorner. Deze werd in tweede instantie hoog binnengetikt door Lisan ten Berge. 1-1. Tevens de ruststand.

De tweede helft forceerde Quick Stick 4 strafcorners binnen de eerste 10 minuten. Helaas werden deze allemaal gekeerd door de keepster van Leusden. In de 52e minuut kreeg Brink opnieuw een grote kans op aangeven van Van den Bosch, maar de keepster van Leusden zat er goed bij. Vervolgens creëerden beide teams nog enkele kansen, maar er werd niet gescoord. Pas in de 66e minuut kwam Leusden weer op voorsprong door een strafcorner te benutten. De bal werd geflatst op een tipper bij de tweede paal. Zij tipte de bal hoog in het net. 2-1. Tevens de eindstand.

Quick Stick is nu gezakt naar de 2e plek in het klassement. Deventer staat met 1 punt verschil boven Quick Stick. Volgende week moet Quick Stick uit winnen van Leeuwarden. Als Deventer dan verliest, kan Quick Stick nog kampioen worden. Het blijft spannend tot het allerlaatste moment!

Foto’s: ©Dennis Stoelwinder

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend