Genieten op het Oranjewoud Festival

Genieten op het Oranjewoud Festival

0

ORANJEWOUD – Ook donderdag bezocht fotograaf Cor Pot een tweetal voorstellingen/optredens van het Oranjewoud Festival.

Dit maal nam hij een kijkje bij ‘ Bachs geschenk’, wat gespeeld werd op het Oranjewoud podium en ‘La voix humaine’. In het Rabobank Paviljoen. Beide voorstellingen waren uitverkocht.

Ook de komende dagen kunt u nog genieten van het tien dagen durende Oranjewoud Festival. Komende zondag wordt het festival afgesloten.

Oranjewoud Festival

In slechts enkele jaren tijd ontwikkelde het festival zich van een kleine concertreeks met enkele honderden concertgangers in 2012 tot een grootschalig evenement met 15.000 bezoekers in 2017. Dit jaar worden tussen 20.000 en 25.000 bezoekers verwacht. Hoogtepunten zijn Noa Wildschuts carte blanche, de Nederlandse comeback van Nigel Kennedy, pianist Francesco Tristano’s Goldberg City Variations en een solorecital door cellist Jean-Guihen Queyras. Ook de Nederlandse top is ruimschoots vertegenwoordigd in het programma met namen als Hannes Minnaar, Erik Bosgraaf en Quirine Viersen.

Naast klassieke concerten vormen avontuurlijke presentatievormen en nieuwe muziek een wezenlijk onderdeel van de programmering. Deze omvat onder meer zeven premières, waaronder MUTED door Louis Andriessen, David Lang, Michael Gordon en Julia Wolfe en Future Perfect door Vanessa Lann. Ook zijn proefprojecten als een onderwaterconcert deel van het programma. Met diverse installaties zoals de reusachtige kunststof bubbels van kunstenaars Marco Canevacci en Yena Young wordt het parklandschap van Oranjewoud omgevormd tot een surreëel decor.

De stormachtige groei is te verklaren door de voor Oranjewoud Festival vanzelfsprekende combinatie van hoogwaardige kwaliteit en laagdrempeligheid. De belangrijkste succesfactor daarbij is het vrij toegankelijke festivalhart De Proeftuin waar musici, publiek en uiteenlopende muziekgenres samenkomen in een natuurlijke omgeving. Naast alle deelnemers van het hoofdprogramma geven daar ook ensembles als Eef van Breen Group, Corrie van Binsbergens band Playstation en Under the surface van Joost Lijbaart acte de présence.

Oranjewoud Festival vormt dit jaar het klassieke hoofdprogramma van Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad van Europa 2018 en duurt van 1 t/m 10 juni.

Voor meer informatie, het programma en kaarten klikt u HIER!

Foto’s ©Cor Pot
Bachs geschenk
La voix humaine

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend