Vuurtoren hoogste punt op New York-dagen Akkrum

Vuurtoren hoogste punt op New York-dagen Akkrum

0

AKKRUM – De vuurtoren van Frank H. Cooper is letterlijk het hoogste punt van de New York-dagen, die in het tweede en derde weekend in Akkrum worden gehouden.

Hij staat op een replica van het warenhuis, dat in 1986 aan Sixth Avenue in New York door de oud-Akkrumer Frank Cooper werd geopend en destijds het grootste ter wereld was. Een replica van het bouwwerk wordt in Akkrum opgetrokken uit bedrukt doek en containers, inclusief de vuurtoren tot zestien meter hoogte. Als het licht in de toren op volle sterkte draait, is het bij nacht tot tien kilometer in de omtrek te zien.  Meer dan vijfhonderd figuranten, acteurs en vrijwilligers verbeelden dan het leven op Sixth Avenue uit 1896.

Foto: ©Noordoost.nl/Alex J. de Haan

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend