Oranjewoud Festival druk bezocht

Oranjewoud Festival druk bezocht

0

ORANJEWOUD – Het tien dagen durende  Oranjewoud Festival is in de afgelopen dagen druk bezocht.

Fotograaf Cor Pot ging dinsdagavond en woensdagavond op pad om een aantal voorstellingen voor GrootHeerenveen vast te leggen op de gevoelige plaat. Cor bezocht dinsdagavond de optredens van “Salon de Debussy” in Museum Belvedere en in Landgoed Oranjewoud “And the Winner is…”. Woensdagavond bezocht de fotograaf in het Thomaskerkje te Katlijk de voorstelling Morimur.

Ook de komende dagen zullen fotografen Cor Pot en Koos Lanting met regelmaat een voorstelling of optreden bezoeken.

Oranjewoud Festival

In slechts enkele jaren tijd ontwikkelde het festival zich van een kleine concertreeks met enkele honderden concertgangers in 2012 tot een grootschalig evenement met 15.000 bezoekers in 2017. Dit jaar worden tussen 20.000 en 25.000 bezoekers verwacht. Hoogtepunten zijn Noa Wildschuts carte blanche, de Nederlandse comeback van Nigel Kennedy, pianist Francesco Tristano’s Goldberg City Variations en een solorecital door cellist Jean-Guihen Queyras. Ook de Nederlandse top is ruimschoots vertegenwoordigd in het programma met namen als Hannes Minnaar, Erik Bosgraaf en Quirine Viersen.

Naast klassieke concerten vormen avontuurlijke presentatievormen en nieuwe muziek een wezenlijk onderdeel van de programmering. Deze omvat onder meer zeven premières, waaronder MUTED door Louis Andriessen, David Lang, Michael Gordon en Julia Wolfe en Future Perfect door Vanessa Lann. Ook zijn proefprojecten als een onderwaterconcert deel van het programma. Met diverse installaties zoals de reusachtige kunststof bubbels van kunstenaars Marco Canevacci en Yena Young wordt het parklandschap van Oranjewoud omgevormd tot een surreëel decor.

De stormachtige groei is te verklaren door de voor Oranjewoud Festival vanzelfsprekende combinatie van hoogwaardige kwaliteit en laagdrempeligheid. De belangrijkste succesfactor daarbij is het vrij toegankelijke festivalhart De Proeftuin waar musici, publiek en uiteenlopende muziekgenres samenkomen in een natuurlijke omgeving. Naast alle deelnemers van het hoofdprogramma geven daar ook ensembles als Eef van Breen Group, Corrie van Binsbergens band Playstation en Under the surface van Joost Lijbaart acte de présence.

Oranjewoud Festival vormt dit jaar het klassieke hoofdprogramma van Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad van Europa 2018 en duurt van 1 t/m 10 juni.

Voor meer informatie, het programma en kaarten klikt u HIER!

Foto’s ©Cor Pot
Salon de Debussy
And the Winner is… Morimur

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend