Stijn Elferink en Lenneke van der Heide winnaar bij NK LSR Survival

Stijn Elferink en Lenneke van der Heide winnaar bij NK LSR Survival

0

DE KNIPE – Het hoogtepunt voor de organisatie van de Survivalrun in De Knipe was dit jaar het Nederlands Kampioenschap Lange Afstand Survivalrun (NK LSR) op de zondag , dit is de crème de la crème van de Nederlandse survivalrunsport.

Dit is een run van ±20 km waarbij de deelnemers onderweg 70 hindernissen moeten overwinnen. Voor de parcoursbouwers is het altijd een hele opgave om dit rondje op te bouwen, maar dit jaar zijn ze er opnieuw in geslaagd om er een fantastische editie van te maken. ‘Van tevoren hadden we niet verwacht dat er zoveel inschrijvingen zouden zijn voor de LSR, we hadden eigenlijk nooit verwacht dat we 100 deelnemers zouden halen, maar we hebben inmiddels ruim het dubbele aantal inschrijvingen’, zegt John Groen, één van de parcoursbouwers.

Stijn Elferink uit Lichtenvoorde ging er met de eerste prijs vandoor. Hij volbracht het parcours van 20 kilometer in 2.16,26.

Tweede werd Kerst Wind (41) uit Oosterzee met een tijd van. 2.19,33. Bij de vrouwen was Lenneke van der Heide uit Heerenveen de sterkste in 3.12,54, gevolgd door Lisan de Vries uit Noardburgum met een tijd van 3.19,41.

Foto’s ©Martin de Jong
Onderstaande foto: ©Dennis Stoelwinder

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend