Voetbaltrainer Baba zet zich in voor voetballertjes in Senegal

Voetbaltrainer Baba zet zich in voor voetballertjes in Senegal

0

HEERENVEEN – Babacar Francois Boubane (Baba) is geboren en getogen in Koalack, Senegal. Hij had een liefdevolle, maar arme jeugd. In voetbal vond hij een uitlaatklep.

Hij droomde, zoals vele kinderen in Senegal, van een carrière als profvoetballer. Daarmee zou hij de armoede achter zich kunnen laten en de voetballende jeugd in Senegal financieel en materieel kunnen steunen. Sinds vijf jaar woont Baba in Nederland en draait hij volledig mee in onze samenleving. Hij werkt, voedt zijn zoontje op, voetbalt en is jeugdtrainer bij VV de Sweach. Profvoetballer is hij nooit geworden, maar de droom om voetballende jongeren in Senegal te steunen probeert hij nog altijd te verwezenlijken. Inmiddels heeft hij talloze tenues (van o.a. sc Heerenveen), voetbalschoenen en ballen ingezameld en naar Senegal verscheept. Over Baba’s leven is een ontroerende en inspirerende documentaire gemaakt  die onderaan dit bericht te zien is.

Wilt u ook bijdragen aan Baba zijn missie? Neem dan via fboubane@hotmail.com

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend