KWF-afdeling De Fryske Marren zoekt versterking

KWF-afdeling De Fryske Marren zoekt versterking

0

DE FRYSKE MARREN  – Alleen al in De Fryske Marren krijgen elk jaar 282 mensen de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF-afdeling De Fryske Marren al jarenlang de collecteweek. Dit jaar zijn er extra vrijwilligers nodig voor de organisatie.

In de 1e week van september komen er ruim 600 vrijwilligers in De Fryske Marren in actie en wordt er huis-aan-huis en op straat gecollecteerd voor wetenschappelijk kankeronderzoek. In 2017 is er in De Frykske Marren € 34.784,-. Dit jaar is de KWF-collecteweek van 2 t/m 8 september en de KWF-afdeling probeert met extra vrijwilligers de opbrengst van 2017 te overtreffen.

De Fryske Marren in actie voor KWF

De KWF-afdeling in De Fryske Marren organiseert niet alleen de collecteweek, maar zet zich het hele jaar door in om de kankerbestrijding onder de aandacht te brengen. Anouk de Leeuw, relatiemanager bij KWF, vertelt: “Als vrijwilliger ben je als het ware een ambassadeur van KWF Kankerbestrijding en zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek nog steeds heel belangrijk is. Je kunt zo direct, in je eigen gemeente, een bijdrage leveren aan de kankerbestrijding.”

Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25% gestegen naar 64%. “Dat is natuurlijk geweldig,” zegt De Leeuw, “maar we zijn er nog niet. Elk jaar overlijden er nog altijd 45.000 mensen aan kanker.”

Help mee in De Fryske Marren

De KWF-afdeling De Fryske Marren heeft de onderstaande vrijwilligersvacatures:

  • Collectecoördinator
  • Secretaris

Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Anouk de Leeuw via 06-22510074 of aleeuw@kwf.nl.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend