Streetball Masters verovert Heerenveen.

Streetball Masters verovert Heerenveen.

0

HEERENVEEN – Heerenveen staat 30 juni 2018 in het teken van Streetball Masters, de populaire 3×3 basketball tour van de Nederlandse Basketball Bond.

Die dag vindt op Abe Lenstraboulevard bij Sportstad één van de twaalf voorronden plaats. De organisatie is in handen van basketballvereniging Dyna ‘75 in samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond. 3×3 basketball is een snelle, toegankelijke vorm van het traditionele 5 tegen 5 basketball die ook internationaal in opkomst is.

Basketballvereniging Dyna’75 werkt bij de organisatie van Streetball Masters Heerenveen nauw samen met o.a. de Nederlandse Basketball Bond, Sportstad Heerenveen, diverse sponsoren en een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Dit jaar organiseert Streetball Masters Heerenveen ook weer 3×3 toernooi voor de U11. Kinderen onder de 11 jaar kunnen ’s ochtends meedoen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het Jeugdfonds Sport. De prijsuitreiking van de U11 categorie zal gedaan worden door Herma van Keulen van het Jeugdfonds Sport samen met Tony Demelinne van de Unis Flyers, de captain van de ijshockeymannen van Heerenveen die tevens de ambassadeur van het Jeugdfonds is.

Streetball Masters is een tour langs 24 steden in Nederland, waarbij behalve een 3×3 toernooi in verschillende leeftijdscategorieën ook deelgenomen kan worden aan side events zoals een Shooting Challenge en de spectaculaire Dunk Contest. Finalisten van de voorronden plaatsen zich automatisch voor de landelijke finale, waar wordt gestreden om de titel ‘Nederlands Kampioen 3×3 basketball’. Tevens zijn er mooie prijzen te winnen. Alle winnaars winnen namelijk tickets + verblijf naar een 3×3 toernooi in het buitenland!

Op internationaal niveau groeit 3×3 basketball minstens even hard. FIBA, de internationale overkoepelende organisatie van basketball federaties, heeft dan ook de ambitie uitgesproken om van 3×3 basketball een officiële Olympische sport te maken.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend