Zonnige zestiende editie Lopers voor Rollers in Katlijk

Zonnige zestiende editie Lopers voor Rollers in Katlijk

0

KATLIJK – Woensdag 23 mei 2018 was de zonnige zestiende editie Lopers voor Rollers in Katlijk. Dit keer in de werkplaats van het bezoekerscentrum van het Fryske Gea, welke aan ter beschikking was gesteld.

Maar liefst 18 rollers en nog meer lopers waren aanwezig. Bij ontvangst kreeg iedereen een kopje koffie/thee en kregen met heerlijke oranjekoek van bakker Bakker uit Katlijk. Na de nodige sanitaire stops iedereen naar buiten waarna er een flinke wandeling is gemaakt. Klaas Zoetendal die werkelijk alle flora en fauna kent van dit gebied heeft de deelnemers weer heel veel geleerd.

Terug in het bezoekerscentrum van het Fryske Gea stond een heerlijke lunch  te wachten met onder andere een beschuit met aardbeien. De eigengemaakte kroketten van Kwartier Noord hebben weer heerlijk gesmaakt. Dit alles fleurig verzorgd door de cateringploeg.

Een pilletje hier en een plasje daar iedereen weer naar buiten, met zijn allen in een hoekje schaduw wachten tot iedereen er was en hup weer de prachtige rolstoelpaden op een ander rondje in het Katlijker Schar. Ook nu vertelde Klaas Zoetendaal weer heel veel over de omgeving,  flora en fauna. Geweldig zo’n enthousiasme!

Stond Klaas te vertellen over de vleermuizen die voorheen hun plekje hadden in het Katlijker Schar kwam daar een vrijwilligster met de fietstassen vol waterijsjes. Met een beetje verkoeling op deze warme dag lieten we ons deze zeer goed smaken.

Met deze achter de kiezen was het weer tijd om terug te gaan naar het bezoekerscentrum. Het nemen van de nodige hindernissen over de bospaden maakte het een intensieve wandeling. Bij terugkomst voor iedereen een kop thee en iets lekkers was daar een bedankje voor de vrijwilligers en de organisatie.

Voor deze prachtige dag een dankwoord voor het Fryske Gea voor het beschikbaar stellen van hun gebouw en faciliteiten, Kwartier Noord voor de aangeboden kroketten, bakker Bakker voor de heerlijke oranjekoek, alle vrijwilligers en uiteraard de organisatie! Het was een unieke, dankbare dag! IJs en weder dienende op naar de 17e editie in 2019!!

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend