Brandweer druk met broei in afval bij Omrin

Brandweer druk met broei in afval bij Omrin

0

HEERENVEEN – Vrijdagmorgen werden de brandweerkorpsen van Tjalleberd en Joure opgeroepen voor een industriebrand bij Omrin Afvalsturing aan de Dolten in Heerenveen.

Ter plaatse bleek dat er in een recycling hal een bult afval was gaan broeien.

Omdat het afval niet zomaar te blussen was en de hoeveelheid aanzienlijk was, zijn er een shovel en twee kranen ingezet om het afval uit elkaar te halen zodat de brandweer het kon afblussen om het daarna te kunnen afvoeren.

Het afvoeren van het afval werd met containers gedaan en aangezien er ongeveer 500 ton afval lag was het zo nu en dan wachten op lege containers. Na zes uren was de brand onder controlen en kon er afgeschaald worden.

Foto: Brandweer Joure

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend