Volop bijzondere ballonnen bij 33e Friese Ballonfeesten

Volop bijzondere ballonnen bij 33e Friese Ballonfeesten

0

JOURE – Een ongekend schouwspel van tientallen opstijgende heteluchtballonnen. Dat is wat de 33e editie van de Friese Ballonfeesten belooft te worden.

De organisatie van het evenement, dat dit jaar van 25 tot en met 29 juli wordt gehouden, is erin geslaagd om een groot aantal ballonnen met een bijzondere vorm naar Joure te halen. Onder de deelnemers bevinden zich zelfs een aantal primeurs voor Nederland.

De Jouster ballonpiloot Herman Kleinsmit is namens de Stichting Friese Ballonfeesten druk bezig de meest unieke luchtballonnen naar Joure te halen. Inmiddels zijn er al twaalf special shapes vastgelegd. Zo kan het publiek onder meer genieten van een ballon in de vorm van een racemotor, een smurf en een baby.

Daarnaast zal er tijdens de Friese Ballonfeesten een drietal ballonnen te zien zijn die nog nooit in Nederland zijn geweest. Zo mogen we vanuit Zwitserland een ballon in de vorm van een huis en een badmintonpluimpje begroeten. Vanuit Portugal komt een likeurfles naar het evenement.

U kunt zelf ook mee in een luchtballon tijdens de Friese Ballonfeesten of een ballonvaart cadeau geven. U kunt via www.bit.ly/boekeenballonvaart online een ballonvaart boeken.

Op www.ballonfeesten.nl kunt u terecht voor de meest actuele informatie over de Friese Ballonfeesten.

Foto ©AeroVentions/Ton Kerkhoff

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend