Winst voor Quick Stick dames in Nijmegen - GrootHeerenveen

Winst voor Quick Stick dames in Nijmegen

0

NIJMEGEN – Afgelopen zondag reisde Quick Stick af naar Nijmegen, om het op te nemen tegen de nummer 5: Apeliotes. Apeliotes is nog in de run voor promotie en was dus gebrand om te winnen van de Heerenveense dames.

Na een spannend duel eindigde de wedstrijd in een 1-2 winst voor Heerenveen.

Quick Stick begon scherp en vol overtuiging aan de wedstrijd. Al binnen 3 minuten opende Heerenveen de score. Anne-Marte Brink passeerde de keepster van Apeliotes en bracht Quick Stick op voorsprong. 0-1. In de 5e minuut breidde Elzien Klatte de voorsprong uit, door een strafcorner binnen te slepen. 0-2. Kort daarop creëerde Apeliotes een grote kans, maar deze werd net niet binnengetikt bij de tweede paal. Vervolgens ging de wedstrijd ging gelijk op. Apeliotes speelde half-korte press, waardoor het erg druk was in het 23-meter gebied van Apeliotes. Apeliotes speelde op de counter en wist de laatste 10 minuten van de eerste helft vier strafcorners te forceren. Echter werden alle ballen gekeerd door keepster Yvet Mooiweer en haar snelle uitlopers bij de strafcorner. Zo bleef de ruststand 0-2.

De tweede helft veranderde Apeliotes haar press naar hoge druk. Hierdoor kreeg Quick Stick meer ruimte op de helft van Apeliotes en maakte daar goed gebruik van door meerdere kansen te creëren. De kansen bleven echter onbenut. Apeliotes kreeg daarnaast opnieuw een enorme kans. De strafbal werd echter door keepster Mooiweer laag uit de goal gedoken. In de 58e minuut scoorde Apeliotes de 1-2 na slecht uitverdedigen van Quick Stick. De bal werd onderschept en de spits van Apeliotes speelde 4 verdedigers van Quick Stick uit in de cirkel, om vervolgens de bal zelf langs de keepster binnen te pushen. Kort daarop kreeg Apeliotes nog eens 3 strafcorners, die ze niet wisten te benutten. Ook Quick Stick wist met uitbraken grote kansen te creëren, maar de keepster van Apeliotes was alert. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd kreeg Apeliotes opnieuw 3 strafcorners die door Brit Herder en Sophie Rattink van de lijn werden gehaald. Enkele minuten voor tijd haalde Apeliotes haar keepster eruit en speelde met een speelster extra. Hierdoor kreeg Lisanne Krom na een uitbraak nog een open schot op doel, die met een voet werd gestopt door een speelster van Apeliotes. De strafbal die volgde werd echter net naast gepusht door Bibi Bronswijk. Zo eindigde de wedstrijd in het voordeel van Quick Stick met 1-2 op het scorebord.

Na een spannende wedstrijd mag Quick Stick blij zijn met de drie punten die ze mee nemen naar Heerenveen. Quick Stick gaat nog steeds aan kop in het klassement en is 3 punten los van de nieuwe nummer 2: Deventer. Quick Stick is nu zeker van plaats 4, maar strijd natuurlijk door voor het kampioenschap! Komende zondag speelt Quick Stick thuis tegen de nummer 7: Ares uit Apeldoorn.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend