Duurzaam wonen ervaren tijdens een thematour in De Knipe

Duurzaam wonen ervaren tijdens een thematour in De Knipe

0

DE KNIPE –  Voor iedereen die op zoek is naar kennis over energiebesparende maatregelen organiseert de Nationale Duurzame Huizen Route in samenwerking met provincie Fryslân thematours. Op 17 mei is de thematour ‘Woning uit 1900 verduurzamen’ in De Knipe. Familie Derks laat tijdens een rondleiding zien hoe zij hun woning duurzaam renoveren. Er is plek voor 12 geïnteresseerden om met de tour mee te gaan en meer te leren over energie besparen.

Door een bewuste leefstijl is de energierekening van familie Derks enorm verlaagd. “We hebben het dak van de woning, wanden, spouw en vloer geïsoleerd. Ook het glas hebben we vervangen door HR++-glas,” vertelt mevrouw Derks. De zonnepanelen die op de terrasoverkapping liggen zorgen voor elektriciteit en de zonneboiler zorgt voor warm water. Tijdens de thematour vertelt de familie Derks graag hun ervaringen. De thematour ‘Woning uit 1900 verduurzamen’ vindt plaats op 17 mei om 19.00 uur in De Knipe. Geïnteresseerden zijn van harte welkom en kunnen zich inschrijven via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours. 

Thematours in Fryslân
Bezoekers zijn enthousiast over hoe ze op weg worden geholpen, zo blijkt ook uit een reactie over eerdere thematours: “We werden erg gastvrij ontvangen door de familie en zij gaven ons goede uitleg over de overwegingen en keuzes die zij hebben gemaakt.” Tijdens de thematours krijgen de deelnemers een duidelijk beeld van de duurzame mogelijkheden. Het is een uitgelezen kans om in de praktijk te ervaren hoe een energiezuinig huis woont of bijvoorbeeld hoeveel geluid een warmtepomp daadwerkelijk maakt.
In samenwerking met de provincie Fryslân organiseert de Duurzame Huizen Route meerdere thematours in mei en juni. 

Verkiezing duurzaamste huis
Huiseigenaren weten steeds mooiere voorbeelden te realiseren met het verduurzamen van hun woning. Daarom organiseert de Duurzame Huizen Route in het najaar voor alle huiseigenaren een verkiezing van het duurzaamste huis. Deelnemers maken kans op publieks- en juryprijzen en de titel ‘Leukste, beste en meest duurzame huis van Nederland 2018’.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend