Zwemmen voor mensen met hersenletsel in Heerenveen - GrootHeerenveen

Zwemmen voor mensen met hersenletsel in Heerenveen

0

HEERENVEEN – Geïnspireerd door het geweldige werk van de Edwin van der Sar Foundation zijn Ziekenhuis Tjongerschans en Sportstad Heerenveen gestart met het zwemprogramma speciaal voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Donderdag 17 mei 2018 wordt het zwemprogramma officieel geopend door:  Maurice Brederode (directeur Edwin van der Sar Foundation)  & Annemarie van der Sar (voorzitter Edwin van der Sar Foundation)

NAH-BEWEEGTEAM HEERENVEEN

Ziekenhuis Tjongerschans realiseert samen met de Edwin van der Sar Foundation en met partners Sportstad Heerenveen en Revalidatie Friesland beweegprojecten voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Dit wordt gedaan onder de naam ’NAH Beweegteam Heerenveen’.

WAAROM ZWEMMEN?

Zwemmen is ideaal voor herstel van motoriek en evenwicht, creëert zelfvertrouwen en is bovendien ook een gezellige groepsactiviteit. Uit onderzoeken blijkt dat niet alleen het lijf, maar ook het brein baat heeft bij regelmatig bewegen. En wanneer het lijf niet meezit, is de gewichtsloosheid van een zwembad heerlijk om in te bewegen!

WAT, WANNEER en WAAR

Men maakt gebruik van het speciaal aangepaste bad in Sportstad Heerenveen. Op donderdag van 14:00 – 15:00 uur wordt het NAH 9niet aangeboren hersenletsel) zwemmen aangeboden onder professionele begeleiding. Deze zwemactiviteit vindt plaats in het bad met beweegbare vloer zodat het voor iedereen goed toegankelijk is.

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN

Je kunt je aanmelden via beweegteam@tjongerschans.nl Maar je kunt ook telefonisch contact
opnemen op telefoonnummer: 0513 – 614800 om je op te geven en een telefonische intake te doen.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend