Waarmakersprogramma al voor de helft gevuld met nieuwsgierige leerlingen met lef. - GrootHeerenveen

Waarmakersprogramma al voor de helft gevuld met nieuwsgierige leerlingen met lef.

0

HEERENVEEN – De Waarmakers is een initiatief van mensen uit Heerenveen met een achtergrond in sport, bedrijfsleven, onderwijs of als ondernemer.

Met het programma bieden zij leerlingen de kans om de regie over hun eigen toekomst te nemen. Deelname is gratis door een financiele bijdrage van de gemeente Heerenveen en de Rabobank.

‘Als je weet wat je wilt worden, maak je makkelijk de keuzes voor de juiste vakken en een vervolgopleiding. Als je dat niet weet, kan het best lastig zijn. Of misschien vind je het moeilijk om jezelf te motiveren om school succesvol af te maken. Voor die leerlingen bieden wij een spraakmakend en gevarieerd programma’ aldus initiatiefnemer Marc Kappetein.

Om te beginnen gaan de jongeren op zoek naar hun passie en talenten – wat vind je leuk en waar ben je goed in? Onder andere sport en vormen van kunst en cultuur worden gebruikt om dat te ontdekken, op een verassende manier. Deelnemers maken kennis met aansprekende personen om te horen hoe zij hun doel bereikt hebben, of niet. Met die kennis en inspiratie gaan ze vervolgens breed rondkijken bij branches en beroepen in de regio. Zo brengen ze hun eigen mogelijkheden en kansen in kaart om passende keuzes te maken en dat motiveert om school succesvol af te ronden. Rode draad is dat de deelnemers zelf grotendeels het programma gaan bepalen en ook organiseren, onder begeleiding van professionele coaches.

‘Wat we van deelnemers vragen is dat ze gemotiveerd en nieuwsgierig instappen. En met een beetje lef.’ En dat het programma verassend en anders zal zijn zullen de deelnemers al op de eerste dag ervaren volgens de initiatiefnemers. ‘Je zult bijvoorbeeld ervaren wat werken met een paard jou allemaal kan vertellen over je passie en je talenten’.

Het programma start op 7 mei, er is nog een aantal gratis beschikbaar.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend