Herdenkingsbijeenkomst en stille tocht op 4 mei - GrootHeerenveen

Herdenkingsbijeenkomst en stille tocht op 4 mei

0

HEERENVEEN – Ook op vrijdag 4 mei van dit jaar wil de Raad van Kerken in Heerenveen zijn maatschappelijke betrokkenheid tonen door het organiseren van de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst in het kader van de dodenherdenking.

Het thema is “ Wat zou ik doen? ”

Het landelijk thema van het 4 en 5 mei comite is “Verzet”. Ook bij ons staat dit onderwerp centraal, maar wij willen het begrip ook actualiseren met de vraag: “Wat zou ik doen?” Met Remco Campert willen we die vraag aan onszelf blijven stellen. Steeds opnieuw.

Om dichter bij het antwoord te komen bent u van harte uitgenodigd.

Deze bijeenkomst – bedoeld voor alle inwoners van de gemeente – is in de Doopsgezinde kerk, Vermaningsteeg 9 en gaat vooraf aan de Stille Tocht, die aansluitend begint bij Crackstate. Wij stellen uw aanwezigheid zeer op prijs en hopen u om 18.45 uur welkom te heten.

Bezoekers krijgen na afloop een bloem aangeboden om deze aan de voet van het gedenkteken aan de Van Maasdijkstraat te leggen. Dit als groet aan hen die voor een betere en rechtvaardiger wereld hun leven lieten.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend