Gelijkspel voor Quick Stick dames in Zevenaar - GrootHeerenveen

Gelijkspel voor Quick Stick dames in Zevenaar

0

ZEVENAAR – Afgelopen zondag reisde Quick Stick af naar Zevenaar, de nummer 6 in de competitie. Zevenaar is nog in de run voor promotie en was dus gebrand om te winnen van de Heerenveense dames. Na een spannend duel eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

De wedstrijd ging gelijk op, maar vooral bij Zevenaar was veel beleving te zien. Ze waren erg snel en creëerden meerdere kansen die net naast werden geschoten. Daarnaast forceerden ze uit een uitbraak de eerste strafcorner van de wedstrijd in de 10e minuut. Deze wisten ze echter niet te benutten. In de 12e minuut werd Sophie Rattink eruit gestuurd met groen voor een te vroege wissel. In de 13e minuut werd een speelster van Zevenaar eruit gestuurd met groen door het gooien van haar stick naar de bal. In de 23e minuut wist Quick Stick de score te openen na een aanval over de linkerflank. Een pass van Britt Herder langs de linker zijlijn werd op de achterlijn aangenomen door Senna Horsten, die de bal de cirkel in speelde naar Meran Horsten die de bal aflegde op Lisan ten Berge. Ten Berge scoorde met een hard backhandschot in de lange hoek de 0-1. Kort daarop kreeg Zevenaar een strafcorner die zij opnieuw niet benutte. In de 27e minuut kon Ten Berge opnieuw uithalen met haar backhand, maar het schot werd gekeerd door de keepster van Zevenaar. 5 minuten voor rust kreeg Zevenaar haar 3e strafcorner. In eerste instantie werd de strafcorner te vroeg genomen, maar van de scheids mocht hij opnieuw. Een harde flats richting de strafbalstip werd met een kapflats van richting veranderd en belandde hoog in het net. 1-1. Kort daarop kreeg de coach van Zevenaar een groene kaart, hij was het niet eens met de strafcorner die Quick Stick mee kreeg. Er werd echter geen speelsters van het veld gehaald. Daarnaast liepen speelsters van Zevenaar bij de strafcorner te vroeg vanaf de middellijn terug, maar opnieuw werd er geen speelster van Zevenaar weg gestuurd. Helaas wist Quick Stick de strafcorner niet te benutten. Zo eindigde de eerste helft met 1-1 op het scorebord.

De tweede helft kreeg Eline van den Bosch de eerste kans tijdens een strafcorner, helaas werd de bal net te hoog op de goal geschoten. Meran Horsten werd vervolgens voor duwen met groen het veld af gestuurd. Even later kreeg ook Zevenaar weer een groene kaart voor slaan met de stick tegen de rug van Rattink. In de 52e minuut kreeg Ten Berge weer een grote kans, maar ze gleed uit op het moment dat ze ging flatsen. Kort daarop wist keepster Yvet Mooiweer nog twee grote kansen van Zevenaar te keren. 10 minuten voor tijd kreeg Elzien Klatte haar 2e kans tijdens een strafcorner, maar haar sleep ging net naast. 5 minuten voor tijd kreeg Zevenaar nog een strafcorner, die eruit werd gelopen door Rattink. In de allerlaatste seconde kreeg Jolanda van Es nog een schotkans vanaf kopcirkel, maar deze werd gestopt door de keepster. Zo bleef de stand 1-1.

Na een spannende wedstrijd mag Quick Stick blij zijn met het punt dat ze mee nemen naar Heerenveen. Quick Stick gaat nog steeds aan kop in het klassement en is 3 punten los van de nummer 2. Samen met Groninger Studs, Deventer, Leusden, Apeliotes en Zevenaar strijdt Quick Stick de komende weken voor een plekje in de top 3 en een plaats in de 1e klasse. Komende zondag speelt Quick Stick een 6 punten wedstrijd thuis tegen de nummer 2: Groninger Studs.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend