Menno Feenstra wint zilver op Europese Vakwedstrijd voor Schoenmakers

Menno Feenstra wint zilver op Europese Vakwedstrijd voor Schoenmakers

0

HEERENVEEN – Menno Feenstra uit Heerenveen won onlangs zilver bij de Europese Vakwedstrijd voor schoenmakers 2018. Menno mocht de prijs in ontvangst nemen tijdens het schoenmakersdiner op 8 april in Vianen.

De concurrentie bestond uit schoenmakers uit Europa en dit keer zelfs uit Amerika.

De wedstrijd vestigt de aandacht op de kwaliteit in het vak:van schoenreparaties tot de laatste methodes  in de productie van handgemaakte schoenen. Deelnemers tonen hun technische kennis en hun vaardigheden op het gebied van maatwerk en reparatiewerk. Daarnaast wil men graag laten zien wat een schoenmaker tegenwoordig allemaal kan.

De schoenmakersherstellersbranche en de Dutch Shoe Academy willen met de wedstrijd het imago, de reputatie en de kwaliteit van het schoenherstellersambacht bevorderen.

Menno Feenstra pakte zilver met 184 punten. De ingezonden stukken werden gejureerd door een vakjury. De inzending werd op 10 verschillende criteria beoordeeld. Voor de jury was dit reden om de inzending van Menno in de categorie Leerlingen 1e jaars te bekronen met zilver.

Het verschil met goud was minimaal. ,,Eigenlijk heb ik zilveren schoenen gemaakt met een gouden randje. Volgend jaar ga ik zeker voor goud!” laat een trotse Menno Feenstra weten. Vader Johannes Feenstra is zo trots als een pauw op zijn zoon.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend