Accel Group koopt Amerikaanse mobiele service provider Beeline Bikes

Accel Group koopt Amerikaanse mobiele service provider Beeline Bikes

0

HEERENVEEN – Accell Group N.V. maakt vandaag bekend dat het haar minderheidsbelang in Beeline Bikes uitbreidt naar 100%.

Beeline Bikes (www.beelinebikes.com) is een pionier op het gebied van mobiele service die de fietsvakhandel in Noord-Amerika op basis van een franchise concept een pasklare oplossing biedt voor verkoop, service en dataverzameling. De acquisitie sluit naadloos aan op de strategie van Accell Group om mobiele service voor fietsen aan te bieden als onderdeel van haar consumentgerichte omnichannel aanpak. Financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt. Beeline Bikes werd vijf jaar geleden opgericht in Silicon Valley. Het bedrijf biedt een frictieloze klantervaring van online aankoop tot levering van een rijklare fiets aan huis. Accell Group zal zich richten op snelle uitbreiding van de dekking van Beeline Bikes in Noord-Amerika om huidige en toekomstige franchisepartners in staat te stellen een dominante positie op te bouwen in hun respectievelijke markt. De acquisitie ondersteunt alszodanig de vakhandel voor het optimaal bedienen van de connected consument met een consistente, gemakkelijke en verbeterde ervaring voor de aankoop en service van een fiets. Beeline Bikes krijgt direct toegang tot de merken en middelen van Accell Group in Noord-Amerika, dat haar franchise netwerk in de komende jaren verder zal uitbouwen. Daarnaast biedt de acquisitie Accell Group de mogelijkheid om Beeline Bikes naar Europa te brengen.

Ton Anbeek, CEO Accell Group: “Om lokaal te winnen in de Noord-Amerikaanse markt is onze strategie gericht op het vervullen van de behoeften en wensen van consumenten door middel van een echte omnichannel aanpak. We willen de vakhandel in staat stellen om consumenten te bedienen, aansluitend bij de wijze waarop die zich vandaag de dag oriënteren en hun aankopen doen; via meerdere kanalen. We werken al langer samen met Beeline Bikes en hebben vastgesteld dat het mobiele model en het technologieplatform van Beeline zeer aantrekkelijke synergiën bieden met de traditionele brick and mortar kanalen. De overname van Beeline Bikes biedt een vernieuwende oplossing voor onze partners in de vakhandel, die staat voor gemak en persoonlijke service op basis van een ervaringsgericht en data-gedreven concept. Hiermee kunnen we ons bereik onder consumenten snel uitbouwen en tegelijkertijd extra waarde toevoegen aan ons groeiende franchisenetwerk in Noord-Amerika. Deze acquisitie is een duidelijk geval van 1 + 1 = 3.”

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend