Zeer geslaagd “Iepen Fryske Kampioenskippen Curling” in Thialf

Zeer geslaagd “Iepen Fryske Kampioenskippen Curling” in Thialf

0

HEERENVEEN – Afgelopen zaterdag 24 maart, werden er in Thialf de “Iepen Fryske Kampioenskippen Curling” gehouden. De wedstrijd werd georganiseerd door Curling Club Friesland. Acht teams met in totaal 32 deelnemers streden op het ijs om deze titel.

De wedstrijd begon ‘s ochtends om kwart voor 11. Wat er zo bijzonder was aan deze wedstrijd, was dat deze gehouden werd op speciaal geprepareerd ijs. Het ijs werd niet, zoals gewoonlijk, gedweild en daarna gepebbelt, maar geschraapt en daarna dubbel gebeppelt. Dit leverde een baan op die even wat anders “aanvoelde”, maar na een korte gewenning was iedereen zeer te spreken over het ijs en kon de wedstrijd van start gaan.

Er werd gespeeld in twee poules van elk 4 teams, die onderling eenmaal tegen elkaar speelden. Iedere wedstrijd bestond uit maximaal 5 ends. Na 50 minuten luidde er een signaal waarna de teams hun end uitspeelden. Sommige teams speelden daardoor minder dan een uur, andere waren wat langer bezig. Tussen iedere wedstrijd was er een korte pauze waarna de teams het ijs weer op gingen om de volgende wedstrijd te spelen. Iedereen ging fanatiek van start en aan de boarding stonden regelmatig groepjes toeschouwers de wedstrijd te bekijken.

Om ongeveer half 2 waren alle poulewedstrijden klaar en kon de opmaak plaats vinden voor de ranking-wedstrijden. Het tweede team uit poule A ging spelen tegen het eerste team uit poule B, enzovoorts. Dit leverde weer leuke wedstrijden op. Ook de spanning nam toe omdat de tegen elkaar spelende teams steeds meer concurrentie van elkaar ondervonden. Na de eerste ronde om de ranking vond de tweede en laatste ronde om de ranking plaats, waarbij er werd gespeeld om plaats 1 en 2, 3 en 4, etc. Na nog een dik uur spelen waren ook al deze wedstrijden klaar en kon de einduitslag opgemaakt worden.

Voor het bekend maken van de einduitslag vertrokken alle teams naar Cafe Bleeker op de Koemarkt in Heerenveen. Daar werd de uitslag bekend gemaakt: Vijf wedstrijden ongeslagen en daarmee kampioen, was het team van Van Althuis. Zij kregen een mooie handgemaakte, glazen medaille omgehangen in de vorm van een curlingsteen met een aandenken erbij. De rest van uitslag luidde als volgt: 2e Team Tinga, 3e Team Colenbrander, 4e Team Bomas, 5e Team Studenten, 6e Team Royal Blue, 7e Team NFSKP (“de Senioren”) en 8e Team DWCCT (“de Wheelies”). Na het bekendmaken van de einduitslag werd er onder het genot van een drankje genoten van een heerlijk Italiaans lopend buffet, verzorgd door Paolo’s.

Al met al kan de organisatie terug kijken op een zeer geslaagde en gezellige dag. De “bezem” gaat nu eerst de kast weer in, iedereen gaat genieten van de zomer om straks in het najaar weer fris en fruitig aan een nieuwe seizoen te beginnen!

Foto’s: ©Koos Lanting

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend