Voorstelling IJSTIJD trekt veel publiek

Voorstelling IJSTIJD trekt veel publiek

0

HEERENVEEN – Zondag werd de ijshockeybaan van Thialf omgetoverd tot een theater voor de voorstelling IJSTIJD.

Door een samenspel van schaatsers, acteurs, live muziek en acrobatiek werd er een kort en krachtig spektakel gebracht met aansluitend een ‘DJ on Ice!’ voor de liefhebber die zelf nog even de schaatsen wilden onderbinden. De beide voorstellingen konden rekenen op grote publieke belangstelling.

IJSTIJD

De voorstelling IJSTIJD Thialf brengt een fantasieverhaal over schaatsen. De ijsmeester van Thialf deelt zijn herinneringen met het publiek en belandt in een bijzondere droomwereld vol fantasie. Hij begint aan een bizar avontuur om de ijstijd terug te vinden. Hierbij komen alle schaatssporten langs in bizarre verschijningen en met bijzondere combinaties, maar al met al een feestelijk en muzikaal geheel.

Kunstschaatsclub Thialf neemt onder leiding van producenten Madelène van Beuzekom en Evert Haagsma, het initiatief om een voorstelling te brengen op het ijs in het kader van Leeuwarden-Friesland 2018. Thialf is de plek bij uitstek waar mensen elkaar ontmoeten, de deuren altijd open staan en grensoverschrijdende dromen werkelijkheid worden. Kortom, de plek waar ‘iepen mienskip’ gestalte krijgt.

Om de voorstelling vorm te geven is, naast veel enthousiaste vrijwilligers, samenwerking gezocht met de gemeenschap in Heerenveen zoals: Ateliers Majeur, het Heerenveens Muziekcorps, De Pronkriders, Curling Club Friesland, Shorttrack Club Thialf, Dance Centre Faya, Jeugdcircus Saranti, Unis Flyers Jeugd, GVStanfries (ritmische gymnastiek Gorredijk) en DJ Robin Kist.

Foto’s: ©Cor Pot

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend