PvdA, CDA en VVD grootste partijen in Heerenveen

PvdA, CDA en VVD grootste partijen in Heerenveen

3
HEERENVEEN  – De PVDA, CDA en VVD zijn in Heerenveen opnieuw de grootste partijen na de gemeenteraadsverkiezingen.

Woensdagavond rond half twaalf waren de stemmen  allemaal geteld.

De opkomst in Heerenveen was met 55% hoger dan in 2013. De stijgende trend was rond de middag al duidelijk te zien.

De uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen kon men woensdagavond live volgen in de raadszaal van het Heerenveense gemeentehuis. Hier kwamen veel mensen op af.

De VVD en het CDA winnen beiden een zetel en komen nu op vijf zetels. De FNP (-), GemeenteBelangen (-1) en GroenLinks (+2) komen uit op drie zetels.

De SP keert terug in de raad met twee zetels. Age Hartsuiker heeft met zijn blanco lijst (LOKAAL 9) ook een zetel gepakt. Verliezers zijn D66 en de ChristenUnie (beiden -1).

Samenvatting: GB Heerenveen krijgt 3 zetels in de raad van Heerenveen, D66 2, FNP 3, Christen Unie 1, Groen Links 3, Lijst Hartsuiker 1 en SP 2.

 

3 reacties

 1. Peter Bokma op

  Waar ik nou echt nieuwsgierig naar ben: Is het gemiddeld inkomen van de Heerenveener gestegen OF zijn er meer mensen die in leugens geloven ?? 1 van de drie grootste partijen staat bekend om het stelselmatig liegen en diezelfde partij kent het grootst aantal besturende leden met een juridische smet. Hun Haagse leider heeft regelmatig een lange neus en wordt daarom ook wel Pinokkio genoemd. Wat over deze man wordt gezegd (en dat geloof ik graag) dat het een narcist is. Ik geloof dat graag omdat ik jarenlang met een narcist in contact ben geweest. Normaliter is deze partij voor de beter gesitueerden en zeker niet voor Jan de arbeider.
  Graag zou ik van stemmers horen waarom juist die partij. (Stemmers met een laag inkomen)

 2. M. Janssen op

  Goed nieuws dat de PvdA in ieder geval een zetel of twee verloren heeft. Wordt in dit artikel niet over gerept, toch nog wat zuur?

  • Peter Bokma op

   Daar ben ook ik niet rouwig om. Er zullen ook anderen zijn……. Wil ik die anderen nog even op een kleinigheid uit het verleden wijzen. De redactie vindt dat ik niet op de man moet spelen. Ik dank dat ze dat in dit geval mij wel willen vergeven: Wim Kok en het beruchte kwartje. Dan ook nog iets aardigs over de VVD: Wie beloofde werknemers ook al weer 1000 euro ??? En dan hebben we natuurlijk nog het CDA: Was het niet Ruud Lubbers die miljarden uit de ABP pot weg heeft gesluisd voor andere doeleinden dan het pensioen van burgers ?? Was een niet bepaald Christelijke daad.
   Dan kan er worden gesteld dat het geen inwoners van Heerenveen zijn/waren. Klopt, maar wel mensen van de partijen die hier worden vermeld,

X
X

Deel dit met een vriend