CDA Heerenveen stijgt in peiling

CDA Heerenveen stijgt in peiling

0

HEERENVEEN – CDA Heerenveen zit in de lift. Dat blijkt uit de verkiezingspeiling van de gemeente. Het CDA van lijsttrekker Hans Broekhuizen heeft in tweede peiling de VVD ingehaald en de achterstand op koploper PvdA verkleind.

 

CDA en VVD hebben nu beiden negen procent van de stemmen. Een winst voor het CDA van een procent ten opzichte van de vorige peiling. Daarmee zitten de beide partijen vlak achter de PvdA, die met twaalf procent een kleine voorsprong heeft. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in november 2013 was het verschil tussen de PvdA en de directe achtervolgers nog veertien procent, nu zou dat tot ongeveer drie procent zijn teruggebracht.

Broekhuizen is trots op de peiling. ,,De afgelopen vier jaar hebben we onze verantwoordelijk genomen en vanwege de financiële situatie een strakke discipline getoond. Nu zijn de financiën stabiel waardoor we op verschillende dossiers keuzes kunnen maken, maar we moeten het aanwezige geld ook niet verjubelen. Toch wordt het wel tijd dat de mensen, die in een tijd van bezuinigen moesten inleveren, ook gaan merken dat het financieel beter gaat. De peiling is een bevestiging dat deze visie wordt gewaardeerd, al moeten niet te vroeg juichen. Het belangrijkste is dat de inwoners morgen bij op het stembiljet het CDA aankruisen.”

Gemeente Heerenveen heeft onafhankelijk onderzoeksbureau Ipsos gevraagd om in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen twee keer een peiling uit te voeren. Om zicht te krijgen op wat inwoners belangrijk vinden, hoe ze denken over de verkiezingen en wat ze van de gemeente en politieke partijen nodig hebben om te gaan stemmen. Het eerste onderzoek liep van 19 tot 28 februari. De tweede ronde werd tussen 5 en 14 maart uitgevoerd. Het woord is nu aan de kiezer. Woensdag mogen de inwoners namelijk naar de stembus.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend