VVD wil gehele dag brugbediening in Nes - GrootHeerenveen

VVD wil gehele dag brugbediening in Nes

0

NES – Het voorstel van de VVD om de bruggen in Nes tijdens het vaarseizoen de hele dag doorlopend te laten bedienen door brugwachters zonder pauzes is raadsbreed gesteund in de gemeenteraad op 12 maart. De uitbreiding van service aan de watersporters is de nadrukkelijk wens van de vertegenwoordigers van de inwoners van Akkrum-Nes en de Watersportverenigingen.

Het college heeft de opdracht gekregen te zorgen dat voor 1 juni 2018 de brug geopend kan worden zonder pauzes van 9 tot 19.00 uur en in het hoogseizoen tot 20.00 uur. De financiële gevolgen hiervan worden zo spoedig mogelijk voorgelegd aan de gemeenteraad.

Voorheen hadden deze bruggen zelfbediening, echter dit functioneerde niet meer veilig. De gemeente had voorgesteld de bruggen twee uren per dag niet te bedienen. In een watersportdorp als Akkrum-Nes is dat echter onacceptabel. Met brugwachters en zonder pauzes wordt de bediening de komende tijd efficiënter, de gemeente is gastvrij voor watersporters en stimuleert waterrecreatie.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend