Heerenveen op koers met Feanetië - GrootHeerenveen

Heerenveen op koers met Feanetië

6

HEERENVEEN – Het plan om het centrum van Heerenveen (weer) bevaarbaar te maken wordt steeds concreter en tastbaar.

De werkgroep Feanetië heeft een bijdrage van 10.000 euro gekregen uit het Stimuleringsfonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland. Hiermee krijgt het plan een flinke impuls.

De werkgroep Feanetië wil met karakteristieke bruggen, toeristische passantenhaven(s), verlaagde kades en twee rondvaarroutes het centrum van Heerenveen meer aantrekkingskracht geven. Meer gezelligheid, meer mensen (inwoners en toeristen) en meer watersport moeten de economie en de uitstraling van Heerenveen versterken.

3D-visualisatie

Kees Koppenaal, lid van de werkgroep: ‘Wij zijn erg blij met de bijdrage van de Rabobank. De realisatie komt hiermee echt verder. Nu kunnen we een 3D-visualisatie maken, waarmee we het plan op een professionele manier kunnen presenteren. Dat is essentieel voor ons om te communiceren met alle betrokkenen en geïnteresseerden, zodat iedereen goed kan zien welke kansen Feanetië biedt voor de toerist, de ondernemers en voor de inwoners in de regio van ’t Gouden Plak Heerenveen’. Het eerste deel van deze visualisatie is vandaag te zien op de nieuwe website van Feanetië: www.feanetie.nl .

Over het Stimuleringsfonds Het Stimuleringsfonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland heeft als doel om de leefbaarheid in de regio te stimuleren. Met de gelden uit het fonds worden regionale initiatieven met een duidelijk duurzaam of innovatief karakter ondersteund.

Fotobijschrift: De blije ontvangers van de symbolische cheque van Rabo Heerenveen-Zuidoost Friesland waarmee de werkgroep Feanetië een 3D-visualisatie van het plan kan realiseren.

V.l.n.r: Geert Bosman, Janet Ellemers (Rabo), Bernhard Hoekstra, Bart Voorintholt (Rabo), Kees van de Vooren, Louwina Wijma, Kees Koppenaal, Hans la Faille, Suzanne Chang en Hylke Schuurmans.

6 reacties

 1. Peter Bokma op

  Hebben ze de oude Hoofdbrug dan bewaard ??? Waarom worden boottoeristen belangrijker gevonden dan degenen die per auto komen ?? Wordt er straks ook liggeld betaald door de booteigenaren ?? Komen nu de Watertoren en het Postkantoor ook weer terug ??? Komt nu de sneupersmerke ook weer terug ??? Oh, wacht even, daar hebben Geert Bosma en Co. geen belang bij…….. Dit hele plan zie ik als feestje voor de horeca; niet voor de winkeliers. En tenslotte welke plannen zijn er voor de weekmarkt ??

 2. Uiteraard zullen er zure reactie’s zijn zoals deze altijd boven komen drijven bij grote projecten als deze.

  Daarentegen ben ik als ex-Heerenveen waanzinnig enthousiast! Dit had veel eerder moeten gebeuren; Heerenveen is al jaren ietwat doods; dit brengt leven in de brouwerij! Visioenen van Sneek, Harlingen, Workum… ik noem maar wat.

  Briljant plan! Ga zo door. Dit brengt Heerenveen naar een absoluut hoger niveau.

 3. Peter Bokma op

  Hmm, zure reacties. Is uw mening. De eerste 2 zinnen van mijn eerste reactie zijn echt heel serieus bedoeld. En uhhh, ik ben geen ex-Heerenveener. Dat Heerenveen ietwat dood is ben ik wel met u eens: Als je beelden uit 1982 op youtube ziet, zag het er in ieder geval gezelliger uit. Of dit plan Heerenveen naar een hoger niveau tilt ? Zullen we daar nog eens op terug komen als het wordt gerealiseerd en dan na en voor het vaarseizoen.

 4. Teus de Heus op

  De impressies zijn mooi maar het Gemeenteplein, dat diep verankert is in de historie van Heerenveen, opofferen voor een jachthaven, is een dwaling die we nooit moeten laten gebeuren. Bovendien vervalt een prachtige locatie voor centrumactiviteiten. Het wordt weer zo’n miskleun waar we in het verleden al te veel van gehad hebben. Een passantenhaven kan beter gerealiseerd worden in de kom bij het breedpad.

 5. Peter Bokma op

  Kijk, meneer de Heus heeft er wel goed over nagedacht. Enigste probleem is dat de horeca grootmacht dat niet leuk zou vinden. Of wel meneer Bosma ? Ik denk ook dat het idee van meneer de Heus goedkoper is dan het mollen van een mooie centrumlocatie. En als ik het goed heb is meneer de Heus ook een (ex) Heerenveener van de oude stempel. (Was in z’ n jongere jaren een actief sportief man: of heb ik het mis ??)

 6. Piter Post op

  Feanetie is gewoon een verkapte Geert Bosman Horeca club die alleen maar uit zijn op eigenbelang. En daarvoor het gemeenteplein willen ruineren. Terwijl er bij het breedpad ook genoeg horeca gelegenheden zitten. Maar ja, dan gaat het geld natuurlijk niet naar de Feanetie club.

X
X

Deel dit met een vriend