VVD wil extra subsidie voor Oranjewoud Festival - GrootHeerenveen

VVD wil extra subsidie voor Oranjewoud Festival

0

HEERENVEEN – De VVD-fractie heeft tijdens de gemeenteraad van 12 maart gepleit voor een extra eenmalige subsidie van € 25.000 voor het Oranjewoud Festival.

Dit Festival is het enige Heerenveense project in het hoofdprogramma van Europese Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018 en wordt dit jaar grootser aangepakt: het festival duurt dit jaar dan ook tien dagen in plaats van de gebruikelijke drie.

Hoewel aan alle relaties een eenmalige bijdrage is gevraagd, heeft de organisatie van het Oranjewoud Festival de begroting voor dit jaar nog niet helemaal rond. VVD-fractievoorzitter Tjeerd Waterlander: “Dit festival is voor de VVD een voorbeeld van de culturele sector voor het verkrijgen van de financiële middelen. De organisatie is actief richting fondsen en bedrijfsleven en zorgt voor een kwalitatief hoogwaardig en laagdrempelig evenement waar de gemeente trots op kan zijn!”

Het festival, dat dit jaar wordt gehouden van 1 tot en met 10 juni in het Parklandschap Oranjewoud, brengt klassieke muziek op bijzondere wijze, is toegankelijk voor iedereen van jong tot oud en kan een boost zijn voor het toerisme. Waterlander: “Met de eenmalige bijdrage kan het Oranjewoud Festival de ambitie qua programmering waarmaken als onderdeel van LF2018, daarvoor trekt de VVD graag de beurs.”  Het voorstel is raadsbreed steun aangenomen.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend