Onderzoek naar supermarkt op Skoatterwald - GrootHeerenveen

Onderzoek naar supermarkt op Skoatterwald

3

HEERENVEEN – De VVD in Heerenveen onderzoekt de mogelijkheden voor het vestigen van een supermarkt in de wijk Skoatterwâld.

De wens voor een (kleine) supermarkt in deze nieuwbouwwijk is groot en daarom heeft raadslid Jaap van Veen namens de VVD vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Van Veen hierover: “Begin 2017 was er al serieuze interesse van een ondernemer om in de wijk een kleine supermarkt te exploiteren. Inmiddels is, als gevolg van een tekort aan schoollokalen in De Spil, de ruimte voor een kleine supermarkt daar komen te vervallen.” De VVD wil van het College weten of er alternatieve locaties zijn op Skoatterwâld. Ook is de VVD benieuwd wat de exacte voorwaarden bij vestiging zijn, bijvoorbeeld wat er is toegestaan qua omvang en assortiment van de supermarkt.

Dat de behoefte groot is blijkt ook uit de komst van thuiswinkel Nuwolt naar de wijk Skoatterwâld. Deze rijdende winkel begint aanstaande woensdag 14 maart aan zijn eerste ronde door de wijk. Om 15:00 begint Nuwolt in het Noordelijk deel van Skoatterwâld met onder andere de straten Nienke van Hichtumweg, Annie Zernikeweg en Aletta Jacobsweg. Bij voldoende belangstelling is Nuwolt bereid om dit gebied steeds verder uit te breiden. Om de behoefte naar een rijdende thuiswinkel te peilen vraagt ondernemer Nuwolt aan de inwoners van Skoatterwâld om hun belangstelling te mailen aan j.nuwolt@chello.nl<mailto:j.nuwolt@chello.nl>. Ook het vestigen van een permanente locatie sluit Nuwolt niet uit, wel wil hij dan eerst weten wat de mogelijkheden zijn. Nuwolt wacht de antwoorden op de vragen van de VVD met belangstelling af.

3 reacties

 1. Anna Kuipers op

  Een rijdende winkel is al een hele verbetering! Beter iets dan niets, echter, de bereikbaarheid is veel minder dan een vaste winkel. Een rijdende winkel verplaatst zich over de hele wijk. Onzekere tijden, onzekere route, dus niet voor alle inwoners makkelijk te traceren en te bereiken. Voor mensen die overdag van huis zijn is het helemaal niet praktisch. Deze zullen er in de avonduren geen gebruik van kunnen maken. Ook zal de rijdende winkel niet alle dagen aanwezig zijn waardoor de inwoners van Skoatterwald toch weer aangewezen zijn op winkels in het centrum! Conclusie: Een vaste winkel zou zeer wenselijk zijn voor een wijk als Skoatterwald die al bijna de status heeft van dorp, in plaats van wijk! Er staan supermarkten in kleinere wijken in Heerenveen! Dus………..

 2. Peter Bokma op

  Akkers, Greiden en Oudeschoot (voorheen Heerenveen-Zuid) hebben er eentje. De wijk Nijehaske weer niet.
  Kun je stellen dat de Greiden dichtbij is. Waar. Helaas heeft men daar (Jisterplein) weer niet goed nagedacht over gehandicaptenparkeerplaatsen. Aangezien ik zelf daar afhankelijk van ben wijken wij wekelijks uit naar Joure waar men wel goede rekening houdt met gehandicapte bezoekers. (Zelfs nog meer dan het Molenplein)
  Ik begrijp uw wens best. Ik denk echter dat u het voorlopig maar moet zien als dat spreekwoordelijke halve ei wat beter is dan een lege dop…………..

 3. Peter Bokma op

  Oh, nog een tip: vraag het bestemmingsplan van Skoatterwald eens op. Schept vast duidelijkheid over mogelijke vestiging van detailhandel.

X
X

Deel dit met een vriend