Verken het universum in bibliotheek Heerenveen - GrootHeerenveen

Verken het universum in bibliotheek Heerenveen

0

HEERENVEEN – Op maandag 26 februari geeft Justin Bötger een lezing over het universum in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 in Heerenveen.

Prachtige visuele effecten ondersteunen zijn boeiende verhaal. Deze avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Van tevoren aanmelden is gewenst.

Rode draad in de lezing van Justin Bötger is hoe de mensheid het heelal verkent. Daarnaast besteedt hij aandacht aan de geschiedenis van de ruimtevaart, waaronder de maanlandingen. Van daaruit werkt Justin naar de toekomst, waarbij sciencefiction missie-ideeën aan bod komen zoals interstellaire ruimtereizen.

Zoektocht naar leven

Waarom zijn bepaalde ruimtesondes gestuurd en hoe zijn ze op hun bestemming gekomen? De ruimtesonde Curiosity reisde naar Mars. De zoektocht naar leven speelde hierbij een belangrijke rol. Maar kunnen wij het universum zomaar koloniseren? De spreker legt uit hoe dit werkt en welke technologische uitdagingen moeten worden aangegaan.

Virtuele reis

Bötger maakt in zijn presentatie gebruik van Space Engine. Dit is een driedimensionaal astronomieprogramma, waarmee men virtueel door de ruimte kan reizen, in elke richting, met elke snelheid en voor- of achteruit in de tijd.

Justin Bötger studeert aan de NHL in Leeuwarden en houdt zich vooral bezig met game- en web-ontwikkeling. Naast zijn studie maakt hij met zijn eigen bedrijf Prozizero regelmatig websites voor klanten.

Aanmelden voor deze lezing kan via www.bibliothekenmarenfean.nl en bij de servicebalie in de bibliotheek. De entreeprijs is €3,50 voor leden en €5,- voor niet-leden van de bibliotheek.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend