Op zoek naar de eekhoorn in de Ketliker Skar - GrootHeerenveen

Op zoek naar de eekhoorn in de Ketliker Skar

2

KATLIJK – Papa’s en mama’s opgelet! Heb jij een nieuwsgierig buitenkind tussen de 6 en 12 jaar? Dan heet It Fryske Gea  op maandag 26 februari een leuke activiteit voor jullie!

De kinderen gaan met een gids opzoek naar een supersnelle bosbewoner, die er door zijn prachtige grote pluimstaart en pluimpjes aan zijn oren heel aaibaar uit ziet. Vliegensvlug en muisstil moeten men zijn om dit diertje te bewonderen. Gelukkig weet de jeugdgids de beste plekjes te vinden. Het gaat om niemand minder dan de eekhoorn!

De jeugdgids neemt de kinderen mee in het leven van de eekhoorn. Hij schiet snel voorbij en klimt moeiteloos de boom in. Als een ieder stil is  zien ze hem misschien wel voedsel verzamelen. Of juist zijn verzameling weer opzoeken. Wist je dat de gewone eekhoorn ook nesten bouwt? Hij bouwt er zelfs meer dan één! Dit doet hij van boombast, bladeren, mos en takken. Hoog in de boom is zijn favoriete plekje. In de zomer krijgen ze jongen in dit nest, maar ze kunnen er ook in schuilen tegen de regen of hitte.

Komt jouw kind mee speuren naar dit bekende roodbruine diertje en meer leren over zijn eten en levensstijl? Geef je snel op voor deze jeugdactiviteit in natuurgebied Ketliker Skar!

Interesse?

Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via 0511-539618

2 reacties

X
X

Deel dit met een vriend