Ab Karreman exposeert schilderijen in bibliotheek Heerenveen - GrootHeerenveen

Ab Karreman exposeert schilderijen in bibliotheek Heerenveen

0

HEERENVEEN – Van zaterdag 24 februari tot en met zaterdag 24 maart exposeert Ab Karreman zijn schilderijen in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 te Heerenveen. Iedereen is van harte welkom om deze tentoonstelling tijdens de openingsuren van de bieb te komen bekijken.

 Plezier is voor Karreman de belangrijkste drijfveer om te schilderen. Ab toont vooral schilderijen die hij in Grou heeft gemaakt. Dit betreft voornamelijk werk met als thema ‘huisjes’ (een geliefd onderwerp van hem) en daarnaast een enkel portret. De schilderijen van Karreman kenmerken zich door de rust die ze uitstralen.

Ab Karreman, geboren in 1949 en woonachtig in Nes, erft in 2005 van zijn schoonvader een aantal kwasten, (oude) tubes verf en een zelfgemaakte ezel. Nadat deze attributen enkele jaren op zolder hebben gelegen, begint Ab in 2010 een en ander op doek vast te leggen. Geheel naar eigen inzicht; hij had hooguit wel eens wat getekend. Eerst werkt hij alleen in acryl, later ook met olieverf.

Daarna volgt Karreman een aantal cursussen bij Rens Hoekstra in Akkrum. Later doet hij een cursus bij Marije Bouman uit Heerenveen en nu schildert hij al enkele jaren bij Yneke Fokkens in Het Pand Grou. Sinds kort bekwaamt Ab zich verder bij Epko Cordèl in Gorredijk, want: ”Er is nog ontzettend veel te leren.”

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend