"Dit zijn mijn laatste Spelen. Dit is een droom die uitkomt" - GrootHeerenveen

“Dit zijn mijn laatste Spelen. Dit is een droom die uitkomt”

0

GANGNEUNG – Ireen Wüst heeft een unieke serie neergezet op de Olympische Spelen. De 31-jarige in Heerenveen woonachtige schaatsster veroverde bij haar vierde Winterspelen op rij een gouden medaille op een individuele afstand, haar vijfde goud in totaal.

Wüst zegevierde maandag op de ijsbaan in Gangneung op de 1.500 meter. Ze hield met 1.54,35 alle concurrentes achter zich.

Als eerste van de favorieten reed Ireen Wüst haar 1.500 meter op de olympische baan. Minutenlang liep ze na haar rit te ijsberen over het binnenterrein van de baan.  Toen bleek dat niemand in de buurt kwam van haar tijd barste ze in tranen uit.

“Ik had mezelf onwijs veel druk opgelegd”, vertelde een emotionele Wüst direct na afloop aan een verslaggever van de NOS. “Na de 3.000 meter viel het kwartje dat de 1.500 meter op 12 februari zou zijn, exact twaalf jaar na mijn eerste medaille in Turijn”.

Laatste Olympische Spelen

“Twaalf jaar geleden was ik echt een broekie. Daarna heb ik elke 1.500 meter op de Olympische Spelen op het podium gestaan. Mijn race was niet eens vlekkeloos. Ik moest een slag laten lopen bij de eerste wissel. Toen dacht ik alleen maar: kop erbij, kop erbij. Dit is heel onwerkelijk!”

“Dit zijn wel mijn laatste Spelen. Dit is een droom die uitkomt” aldus Wüst.

Foto’s: ©Martin de Jong

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend