Winkels Kijkshop en Halfords gesloten

Winkels Kijkshop en Halfords gesloten

0

HEERENVEEN – De Zweedse eigenaar van Kijkshop heeft dinsdag voor alle zeventig filialen faillissement aangevraagd bij de rechter.

Fryslân heeft nog twee Kijkshops: een in Heerenveen en een in Sneek. Beide winkels zijn dinsdag niet meer open gegaan. De winkelketen heeft al jaren te maken met flinke verliezen.

Landelijk werken er ongeveer 400 mensen bij de Kijkshop. Die komen allemaal op straat te staan.
Het is nu aan een curator om te kijken of er een verkoop of doorstart mogelijk is. Die kan ook besluiten dat de winkels tijdelijk weer worden geopend als dat in het belang is van de verkoop van de boedel. De website en het callcenter van de Kijkshop zijn onbereikbaar.

Halfords

Ook de winkel van Halfords aan de Dracht is sinds een week gesloten. De reden hiervan is niet geheel duidelijk. Klanten worden voor service door middel van een briefje op de deur doorverwezen naar Profile Chris Jacobs. In oktober 2014 ging de keten Halfords al failliet. De franchise vestiging in Heerenveen kon toen doorgaan onder de naam Halfords.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend