Kalma en keepster Venema verlengen contract bij sc Heerenveen - GrootHeerenveen

Kalma en keepster Venema verlengen contract bij sc Heerenveen

0

HEERENVEEN – Tijdens het trainingskamp van SC Heerenveen Vrouwen in Oisterwijk hebben spits Fenna Kalma en keepster Devi Venema hun contracten met een jaar verlengd.

De uit Winschoten afkomstige Devi Venema (22) speelde o.a. bij SC Scheemda en sloot aan bij Cambuur Vrouwen onder 18. Ook zat ze bij de voorselectie van Oranje Vrouwen onder 19. Vanaf 2013 voetbalt Venema bij SC Heerenveen en inmiddels heeft ze een vaste basisplaats in het elftal.

Fenna Kalma (18) is een aanstormend talent en wordt al vergeleken met Oranje speelster Vivianne Miedema. Kalma is op dit moment topscorer in de competitie en speelt een grote rol tijdens de wedstrijden van SC Heerenveen. De uit Haskerhorne afkomstige speelster kreeg in 2014 een plekje bij het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO), nadat ze opviel bij het noordelijke districtsteam van de KNVB. Begin 2017 keerde ze terug naar Friesland.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend