Battje nu echt officieel politiehond - GrootHeerenveen

Battje nu echt officieel politiehond

0

HEERENVEEN – Donderdag was een spannende dag voor poltiehond in opleiding Battje en zijn begeleider Simke.

Ze moesten namelijk examen doen voor het politiehonden-certificaat. Battje heeft het geweldig gedaan, het diploma is dan ook officieel binnen. Vanaf nu is hij een echte politiehond en wordt hij ingezet tijdens de dienst. Met zijn 2 jaar en 2 weken is Battje tevens de jongste politiehond met een diploma.

Een bijzondere hond

Als pup kwam Battje bij de politie in Almelo. Hier werd hij gevolgd door schrijfster Simone Foekens die het kinderboek ‘Battje en de bandenprikker’ over hem schreef. En zoals de titel al verraadt, gaat Battje op zoek naar iemand die willekeurig banden lek prikt.

Zijn toemalige baasje in Almelo schreef berichten over de belevenissen van de jonge politiehond op de Facebookpagina van politie aldaar. Battje is hierdoor een bekendheid geworden in Twente en inmiddels ver daarbuiten. Vorig jaar kwam Battje vanuit Almelo naar de politie in Friesland en ging met zijn baasje de opleiding tot politiehond volgen.

Nu is Battje een echte politiehond die er op getraind is om boeven te pakken. Het schattige en aaibare is er dan ook vanaf.

De hondengeleiders in Noord Nederland zijn erg trots op de prestaties van Battje.

Foto’s: ©Dennis Stoelwinder

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend