Eigenaar Plaza Snackpaleis werkte opnieuw overvaller de deur uit

Eigenaar Plaza Snackpaleis werkte opnieuw overvaller de deur uit

0

HEERENVEEN – Voor de vierde keer in een paar jaar tijd is dinsdagavond Plaza Snackpaleis in Oudeschoot overvallen. De laatste keer was in mei van vorig jaar.

Een lichtgetinte jongeman van ongeveer 18 jaar oud Kwam dinsdagavond met een vuurwapen gelijkend voorwerp de zaak binnen en eiste geld. Plaza eigenaar Henk Bijlsma ging niet op de eis in. Toen de dader vervolgens dreigde te schieten was de maat voor Bijlsma vol. Hij werkte de overvaller met de voet van een parasol de deur uit.

De politie heeft in de omgeving gezocht naar de dader, die er te voet via de Heremaweg vandoor ging. Hierbij werd ook een politiehond ingezet. Helaas zonder resultaat.

Bijlsma laat aan Omrop Fryslan weten dat hij betere verlichting wil rond zijn zaak aan de Archimedesweg. Overvallers kunnen volgens hem nu profiteren van het donker rondom de snackbar. Met betere straatverlichting zullen ze zich wel twee keer bedenken, verwacht hij.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend