Roy Kramer winnaar HANOS kookwedstrijd - GrootHeerenveen

Roy Kramer winnaar HANOS kookwedstrijd

0

HEERENVEEN –HANOS Heerenveen organiseerde maandagmiddag samen met Friberne – Gaasterlands Kruidenvarken een kookwedstrijd voor scholieren, in samenwerking het Friesland College en de Friese Poort.

Twaalf, uit voorrondes geselecteerde leerlingen gingen de strijd met elkaar aan voor een felbegeerde plaats op het podium.

Leeuwarden 2018

In 2018 is Leeuwarden culturele hoofdstad. Voor de horeca een uitgelezen kans om ook op culinair gebied de bloemetjes buiten te zetten, en om echte Friese gerechten weer onder de aandacht te brengen.

Kookwedstrijd HANOS Heerenveen
Het idee van de kookwedstrijd is om varkensvlees op een andere manier op de kaart te zetten en ook meer aandacht te vragen voor echte Friese streekproducten. En wat is er dan mooier dan wanneer er ook nog eens een educatief element kan worden toegevoegd in de vorm van een kookwedstrijd onder leerlingen.

De jury vierkoppige werd dan ook twaalf keer verrast met de meest mooie en smaakvolle gerechten met Friese inbreng. Roy Kramer van het Friese Poort uit Sneek ging er met de eerste prijs vandoor. Roy heeft een werk/leerplek bij Restaurant Smallingerland in Rottevalle.

De jury bestond uit horecaprofessionals uit Noord Nederland:

  • Loek Carabain – Directeur Van der Zee Vlees
  • Arjan Bisschop – Chef Kok van Lauswolt
  • Patrick Hendriks – Directeur HANOS Heerenveen
  • Nick Twickler – Chef Kok Frisone Pazzo


Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend