Midwintermarkt en Sint Thomasluiden in Katlijk

Midwintermarkt en Sint Thomasluiden in Katlijk

0

KATLIJK – Traditiegetrouw wordt aan het einde van het jaar in Katlijk de Midwintermarkt gehouden.

De markt was dit jaar op zaterdag 30 december. Op het kerkplein bij de Thomastsjerke stonden weer diverse standhouders die hun producten aanbieden. In het kerkje kon men genieten van muziekoptredens. En uiteraard werd de inwendige mens niet vergeten met een hapje en een drankje.

Sint Thomasluiden

Bekwame klokkenluiders lieten tijdens de markt weer zien en horen hoe de klokken geluid moeten worden. Deze traditie staat bekend als het Sint Thomasluiden. Het Sint Thomasluiden is een oud volksgebruik. Vroeger was dit gebruik in grote delen van Friesland erg populair. Nu wordt deze traditie nog in slechts twee dorpen gehouden: Katlijk en Oudehorne.

Ondanks het druilerige weer kwamen er veel belangstellenden op de markt en Thomasluiden af. 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend