Rabobank Coöperatiefonds keert € 71.650,- uit

Rabobank Coöperatiefonds keert € 71.650,- uit

0

HEERENVEEN – Op de valreep van 2017 was er mooi nieuws voor 18 verenigingen en stichtingen uit de regio Zuidoost Friesland.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 21 december in Heerenveen ontvingen de initiatiefnemers een mooie bijdrage van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland. Er werd in totaal € 71.650,- uitgekeerd.

Coöperatiefonds

Samen bereik je meer dan alleen. Met deze coöperatieve gedachte zetten wij ons al sinds jaar en dag in om de leefomgeving te versterken. Dit doen we ook met ons Coöperatiefonds. Het afgelopen jaar is er ruim € 400.000,- uitgekeerd aan bijna 100 projecten in de regio Zuidoost Friesland. Hierbij kunt u denken aan het verduurzamen van (sport)accommodaties door het plaatsen van zonnepanelen en het vervangen van de huidige verlichting door LED-verlichting, de aanschaf van sport- en spelmaterialen om de jeugd te stimuleren meer te bewegen tot het (her)inrichten van speelpleinen voor het bieden van een motiverende en veilige inrichting voor sport, spel en ontmoeting. Het Coöperatiefonds wordt gevormd vanuit het coöperatief dividend van de bank: een vorm van dividend uitkering waarmee een deel van de nettowinst van de bank ter beschikking wordt gesteld aan maatschappelijke doelen.

Bekijk hier een overzicht van alle projecten

Voor een duurzame ontwikkeling

Het Coöperatiefonds steunt projecten die de regio sociaal, economisch en cultureel sterker maken. Met ons Coöperatiefonds willen we een bijdrage leveren aan de duurzame ontwikkeling van onze samenleving en daarmee aan welvaart en welzijn in de regio Zuidoost Friesland. Een vereniging of stichting met een goed idee kan steun krijgen vanuit het Coöperatiefonds.

Maatschappelijke thema’s

Samen met onze leden hebben wij thema’s bepaald die Rabobank leden belangrijk vinden in onze regio. Een aanvraag voor het Coöperatiefonds sluit daarom bij voorkeur aan bij de thema’s: duurzaamheid, circulaire economie, een betere aansluiting van onderwijs en bedrijfsleven / innovatie, gezonde voeding en ongelijkheid in de samenleving / eenzaamheid.

Meer informatie

Kent u een mooi initiatief of onderneemt u ze zelf? Kijk dan eens op onze website www.rabobank.nl/heerenveen voor de mogelijkheden. Onder het kopje Sponsoring en donaties vindt u meer informatie over het Coöperatiefonds.

Op de foto staan alle initiatiefnemers die namens hun vereniging of stichting in de laatste ronde van dit jaar een cheque in ontvangst mochten nemen.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend