‘We hadden vrijdagavond van FC Twente moeten winnen’ - GrootHeerenveen

‘We hadden vrijdagavond van FC Twente moeten winnen’

1

HEERENVEEN – SC Heerenveen Vrouwen heeft zichzelf vrijdagavond enorm tekort gedaan door met 1-2 van koploper FC Twente te verliezen.

De ploeg van Roeland ten Berge had overduidelijk de meeste kansen in de wedstrijd, maar wist deze onvoldoende te benutten. Een korte terugblik met Fenna Kalma op het treffen met de Tukkers.

Fenna; Zichtbaar aangeslagen kijkt de aanvalster terug op het teleurstellende resultaat van vrijdagavond . ‘Wij hadden vanavond de drie punten in eigen huis moeten houden. Over de hele wedstrijd bezien creëerden wij de meeste en de beste kansen, alleen in de afrondende fase lieten wij het liggen. In de slotfase scoort FC Twente twee keer kort na elkaar, waarna onze aansluitingstreffer ook geen verschil meer kon maken.’ Ondanks het teleurstellende resultaat, heeft Heerenveen wel laten zien dat zij prima weerstand kunnen bieden aan een ploeg met meerdere internationals. ‘Natuurlijk is het goed om te zien dat wij het vanavond een ploeg als FC Twente moeilijk hebben gemaakt. Voetballend gezien deden wij zeker niet onder voor FC Twente. Toch blijft het jammer dat je jezelf niet beloont met doelpunten, waardoor de wedstrijd qua resultaat niet in ons voordeel beslist kan worden.’

Foto’s: ©Cor Pot

1 reactie

  1. Mevrouw Kalma vergeet voor het gemak te vermelden dat Twente driekwart wedstrijd met 10 man (vrouw) heeft gespeeld.

X
X

Deel dit met een vriend