CDA komt met magazine over samenleving Heerenveen

CDA komt met magazine over samenleving Heerenveen

0

HEERENVEEN – Het magazine ‘Dichtbij, voor elkaar’ viel de afgelopen week op de deurmatten van de inwoners van gemeente Heerenveen.

CDA Heerenveen wil met het uitbrengen van het bijzondere naslagwerk de nadruk op bijzondere verhalen in de lokale samenleving leggen. ,,Niet een folder met verkiezingsbeloftes, maar een tijdschrift met artikelen over initiatieven door en voor onze inwoners. Onderwerpen als duurzaamheid, integratie maar ook de zorg voor ouderen verbinden ons. Wij willen met dit magazine onze waardering voor alle inspanningen uitspreken”, legt Hans Broekhuizen uit.

Het magazine is bewust net voor de kerstdagen huis-aan-huis verspreidt. ,,De vier verhalen zijn willekeurig gekozen. Ze staan symbool voor alle initiatieven die in onze gemeente van onderop worden ontplooid”, geeft Broekhuizen aan. Directeur Annemieke Kok laat in het magazine zien op welke wijze de Sint Jozefschool in Heerenveen de verbinding met de wijk zoekt en hoe haar leerlingen wereldburgers worden. Een ander verhaal is aan de koffietafel van het Seniorcafé gemaakt, een plek waar nieuwe vriendschappen ontstaan. Een keer per week zoeken ouderen in Heerenveen elkaar op om te praten over alledaagse dingen. Met Duurzaam Akkrum-Nes hopen de inwoners van de beide dorpen op lokaal niveau een steentje bij te dragen aan een duurzame wereld. Het vierde artikel gaat over het Taalcafé, waarbij vrijwilligers van wijkgemeente Trinitas, mensen helpen die de Nederlandse taal nog niet goed beheersen.

Het magazine is binnenkort ook te downloaden op www.cda-heerenveen.nl

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend