Kunnen we de sneeuwschuiver en het strooizout klaarzetten? - GrootHeerenveen

Kunnen we de sneeuwschuiver en het strooizout klaarzetten?

0

HEERENVEEN – Er wordt momenteel veel gespeculeerd over de komst van winters weer met de nodige sneeuwval. Kunnen we de sneeuwschuiver en het strooizout klaarzetten?

Donderdag belooft een winderige dag te worden met in de middag enkele uren regen. In de eerste helft van de middag kan de wind flink uithalen met in het noordwesten kans op zware windstoten. In de loop van de middag neemt de wind af. Het kwik stijgt naar 8 à 9 graden.

Vrijdag verloopt guur. Geregeld vallen er buien die gedurende de middag steeds meer een winters karakter krijgen.  Het wordt een stuk kouder. De temperatuur zal blijven steken rond de 5  graden. In buien kan de temperatuur dalen tot 1 graad boven nul. De kans bestaat dat het dan kortstondig even wit wordt.

Ook zaterdag en zondag is het guur en winters. Er trekken regelmatig winterse buien over het land met hagel en natte sneeuw. Tijdens stevige sneeuwbuien kan het in het hele land tijdelijk wit worden. Het is koud met maxima van 1 graad in Limburg tot 4 in de rest van het land. Er staat een koude, matige tot vrij krachtige westenwind.

In de nacht van zondag op maandag is de kans groot dat het gaat sneeuwen. Deze sneeuw zal bij temperaturen beneden 0 blijven liggen. De kans op een wit landschap is maandag groot.

Het lijkt tot eind volgende week licht winters te blijven met regelmatig sneeuwbuien en een temperatuur rond de 3 graden. In de nachten gaat het licht vriezen.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend