Woonschip verwoest door felle brand - GrootHeerenveen

Woonschip verwoest door felle brand

0

HEERENVEEN – Een woonschip gelegen aan de Leeuwarderstraatweg in Heerenveen is zondagavond in vlammen opgegaan.

Omstreeks kwart voor tien kwam de melding van de brand binnen bij de Heerenveense brandweer. Bij aankomt stond het schip al volledig in brand en werd er opgeschaald naar het sein middelbrand. Hierop rukte ook korps Akkrum uit.

Voor de brandweerlieden een pittige klus omdat de voertuigen niet bij de brand konden komen. Er moest ruim 300 meter aan slangen uitgerold worden door een zeer drassig gebied. Het blussen van de brand bleek ook geen makkelijke opgave te zijn. Brandweerlieden konden alleen van buitenaf de brand bestrijden.

Na ruim twee uren blussen kon het sein brand meester gegeven worden. Hierna is nog geruime tijd nageblust.

De oorzaak van de brand moet naar alle waarschijnlijkheid gezocht worden bij een in het schip aanwezige kachel. De eigenaar kon zich tijdig in veiligheid stellen. Hij heeft voor de nacht elders onderdak weten te regelen. Het schip is totaal verloren gegaan.

Foto’s: ©Dennis Stoelwinder

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend